Полезные советы 

Як почати здорове харчування? Що їсти?

Зайняті щоденними щоденними обов’язками, ми часто не приділяємо достатньо уваги нашому щоденному меню — за безліччю обов’язків і нестачі часу ми забуваємо про здорову їжу. Також трапляється, що нас просто губить занадто велика любов до нездорових продуктів. Незалежно від того, які причини того, що наша дієта залишає бажати кращого, варто вносити зміни — це не мусить бути настільки складним, як здається. Будьте чесними з самим собою

Це перший і один з найважливіших кроків! Вам доведеться стикатися зі своїми повсякденними звичками та перестати обманювати, що те, як ми дбаємо про свої страви є достатнім. З цією метою ви можете записати всі продукти, які ми їли протягом кількох днів, навіть найменші закуски. Таким чином, ми зможемо оцінити що ми робимо неправильно. Іноді ми забуваємо про те, що в той чи інший день, через нашу тарілку, пройшло кілька додаткових делікатесів, калорійність яких виходить за рамки наших щоденних потреб. Подібна неуважність може призвести до додаткових кілограмів.

Не все нараз!

Як почати їсти корисно для здоров’я, розповість консультант інтернет магазину здорового харчування https://greenfood.in.ua.

Якщо ми відчуваємо, що наші нинішні звички харчування далекі від ідеалу, і в той же час ми розуміємо, що занадто багато змін відразу можуть розтрощити нас і, отже, підірвати всі зусилля, потрібно їх додавати етапами. Для початківців ми можемо, наприклад, вводити більше овочів і фруктів у нашу дієту, тим самим відмовившись від шкідливих продуктів. Важливо, однак, щоб встановити певні етапи, зробити позначку цілей яких ми хочемо досягти – так щоб насправді здійснити необхідні зміни у вашому житті, і не зупинятися на кількох незначних змінах.

Знання є основою

Питання: «Як правильно харчуватися?» вимагає деякі знання від нас, тому, якщо ми хочемо «оздоровити» нашу дієту, варто почати з отримання необхідних інструментів. Що це означає? Ми можемо купувати книги про правильне харчування, відвідувати лекції або семінари, присвячені цій темі, або поговорити з дієтологом і поділитися своїми проблемами або сумнівами з ним.
Їжа не повинна бути випадковою
Це питання має велике значення, особливо якщо ми лише починаємо нашу пригоду зі здоровим харчуванням. Чому? Ніякого плану, неплановані покупки, невелика кількість вільного часу — все це може призвести до того, що в кінцевому підсумку, коли ми голодні, ми потягнемось до чогось нездорового. Якщо можливо, то спробуйте запланувати їжу та підготуйте список покупок на цій основі. Окремі страви на певні дні, розділені на: сніданок, другий сніданок, обід, перекус, вечеря. Як правильно харчуватися, якщо ми дуже зайняті? Давайте подивимося на прості рецепти смачних страв, підготовка яких займе до декількох десятків хвилин.

Оцініть «суперфуди»

Здорове харчування — з чого почати? Дуже важливим сегментом знань про збалансовану дієту є група так звана «суперфуди». Продукти, що належать до нього, дуже цінні з точки зору потреб нашого органічзму. Група «суперфудів» включає, серед інших: насіння льону, ягоди годжі, авокадо, насіння чіа. Варто додати їх до своїх страв.

Їмо регулярно!

Обговорюючи дієту, ми повинні запитати себе не тільки, що їсти, щоби корисно харчуватися а й як їсти. Дієтологи приділяють велику увагу регулярності споживання їжі. Зазвичай (якщо інше не передбачає стан нашого здоров’я), рекомендується вживати три основні страви — сніданок, обід і вечерю — і два перекуса. Крім того, дуже важливо їсти страви без поспіху, добре розжовувати їжу в роті після кожного укусу, завдяки цьому ми полегшуємо роботу нашого шлунку та пришвидшимо травлення.

Related posts