Здоровье - необходимо знать каждому 

Зір під час вагітності

Вагітність для кожної жінки — саме довгоочікувана подія в її житті, не залежно від того, запланована вона була чи ні. Будь-яку дівчину, яка знаходиться в положенні, цікавить безліч питань. Їй стає цікаво, як всередині неї розвивається малюк, як правильно за ним доглядати після пологів, як правильно харчуватися під час вагітності і після неї і багато іншого.

Зір і вагітність

Напевно всім відомо, що багато хвороб, наявні у майбутньої матусі, можуть загострюватися в період виношування малюка. Це обумовлено тим, що організм жінки після успішного зачаття повністю змінюється і перебудовується.

Звичайно ж, якщо дівчині під час планування малюка відомо про наявність тієї чи іншої хвороби, краще проконсультуватися з досвідченими фахівцями, наприклад, з гінекологом, генетиком, дерматологом і іншими (в залежності від того, що саме турбує). Нерідко звертаються за допомогою до офтальмолог в Днепре, адже вагітність і пологи безпосередньо можуть впливати на зір. Адже важливо не тільки виносити і народити здорового малюка, але і зберегти по максимуму своє здоров’я.

Рекомендації

Без сумнівів, жінки, які мають проблеми із зором, повинні проконсультуватися з лікарем якомога раніше. На що варто звернути увагу, які моменти уточнити:

Краплі. Якщо в звичайному повсякденному житті використовувалися будь-які краплі для очей або може бути інші засоби, слід уточнити, чи можна їх використовувати і далі або ж варто відмовитися. Можливо, лікар підкоригує лікування і випише інші лікарські препарати, якщо вони необхідні.

Живлення. Варто поцікавитися у фахівця про дієту, яка і зору буде корисна, і малюкові в утробі.

Окуляри або лінзи. Якщо жінка раніше постійно носила окуляри або лінзи, краще запитати у офтальмолога, як бути далі.

Обговорити момент народження дитини і вплив природних пологів на зір.

Ризики

Завжди існує ризик ускладнень тієї чи іншої хвороби, її загострення, яка мала місце бути в організмі жінки задовго до появи малюка. Найбільш ймовірні з них:

Період виношування. Організм вагітної жінки відчуває чимале навантаження, віддаючи все необхідне розвивається малюкові, перебуває у стресовому стані через повної перебудови. На цьому тлі може погіршитися і без того слабкий зір.

Час пологів. Дуже часто бувають випадки, коли жінці рекомендують зробити кесарів розтин, щоб не постраждало зір під час природних пологів. Процес цей, як усім відомо, напружений і вимагає чималих зусиль від дівчини. Тому, щоб не ризикувати і не втратити зір в результаті великого фізичного і морального навантаження, проводять (не завжди, але часто) кесарів розтин.

Найголовніше не забувати в період виношування є натуральні вітаміни у вигляді фруктів і овочів — це стане хорошою підтримкою для зору.

Related posts