Лечение глаукомы 

Що потрібно знати про глаукому?

Глаукома — підступна хвороба, викликана збільшенням внутрішньоочного тиску, внаслідок чого поступово атрофується зоровий нерв. Хвороба розвивається повільно і на початкових стадіях безсимптомно.

Однак, якщо лікування глаукоми не почати вчасно, вона може привести до повної і безповоротної втрати зору. За офіційною статистикою, у світі налічується до 105 мільйонів хворих на глаукому, і ця цифра з кожним роком зростає. Що необхідно знати про глаукому, і чому ця хвороба так небезпечна?

Ситуація на сьогоднішній день — всі послуги лікування зору

В останні роки лікарями було проведено безліч досліджень по вивченню і діагностиці глаукоми. Зокрема, значно покращилися методи лазерного лікування, а також був розроблений цілий ряд препаратів нового покоління, які допомагають справлятися з хворобою на початкових етапах. Однак в даний час глаукома продовжує залишатися невиліковним захворюванням. Це означає, що якщо пацієнту поставлений діагноз глаукоми, то єдине, але що він може розраховувати, — це збереження зору на тому рівні, на якому воно було в момент виявлення хвороби. Але, на жаль, навіть після інтенсивного курсу лікування 10% хворих все ж втрачають зір.

Всесвітня організація охорони здоров’я стурбована тим, що в останні роки зростання захворювання помітно збільшився. Більш того, 15-20% хворих, які вийшли на інвалідність через сліпоти, страждають на глаукому. Найчастіше глаукомі схильні люди: які ведуть малорухливий спосіб життя; вживають багато жирної їжі; регулярно піднімають вагу більше 10 кг; що працюють при поганому освітленні або часто перебувають в темряві; особи, чия робота пов’язана з постійним стресом.

Чим може допомогти медицина

У разі своєчасного звернення до фахівців хворому на глаукому буде одразу призначений курс медикаментозної терапії. Крім того, на більш пізніх стадіях буде проведена хірургічна операція глаукоми в клініці і лазерна корекція зору. Однак пацієнту варто звернути увагу на те, що з моменту постановки діагнозу йому доведеться постійно обстежитися і використовувати препарати, що підтримують внутрішньоочний тиск

Related posts