Здоров'є всієї родини 

Як уберегтися від нежитю

Взимку, коли всі довкола постійно чхають і кашляють, необхідно бути особливо обережним, щоб уберегти себе від нежиті. До речі, що цікаво, нежить завжди різний. Справа в тому, що налічується понад сто видів нежиті і організм просто не може вчасно «розпізнати», який із них ви «підхопили».

Для того, щоб не заразитися, потрібно дотримуватися простих правил.

Правило 1 . Необхідно кілька разів на день мити руки теплою водою з милом. Якщо ж такої можливості немає, слід протирати руки дезінфікуючими серветками. Справа в тому, що досі точаться суперечки про те, як передається нежить. Одні стверджують, що нежить передається за допомогою крапельок рідини, які викидаються при чханні, а інші переконані, що нежить можна заразитися при рукостисканні з хворою людиною, ну або, торкнувшись предмета, якого стосувався хворий. Не варто забувати про те, що вірус може зберігатися на дверній ручці, наприклад, протягом 3 годин. Він є одним із найжвавіших серед своїх «побратимів». Тому руки краще очищати частіше.

Правило 2 . У зимовий період краще відмовитися від рукостискань, навіть якщо вас визнають невихованим. Здоров’я дорожче.

Правило 3 . Намагайтеся уникати різних стресових захворювань, що, звичайно, не так просто за сучасного ритму життя, сильних фізичних навантажень, психічного перенапруги. Справа в тому, що це може значно знизити ваш імунітет.

Related posts