Дитяча офтальмологія 

Коли окуляри необхідні

Деякі батьки думають, що якщо на дитину одягли окуляри, зір продовжить падати. Це не так. Якщо зниження зору 0,5 і нижче (дитина не бачить нижче п’ятого рядка по таблиці знаків), окуляри йому потрібні. Але важливо розуміти, що режим носіння окулярів визначається ступенем зниження зору, акомодаційною здатністю ока та суворо визначається дитячим офтальмологом.

Окуляри призначають, якщо короткозорість ще стабільна, продовжує зростати. Якщо лікар виписав окуляри для дали, то в жодному разі не можна використовувати ці окуляри для читання чи письма.

– Щоб батьки не турбувалися, та не виконували роль наглядача, школярам часто виписуємо біфокальні окуляри, – пояснює лікар-офтальмолог Олена Кудряшова. – Тобто скло у таких окулярах непомітно поділено на 2 частини. Верх скла – для дали, низ скла – для роботи поблизу. Діти дуже швидко адаптуються до таких окулярів і абсолютно не помічають, через яку частину скла вони дивляться. У результаті вони чітко бачать дошку і не псують очі, дивлячись через окуляри в зошит.

Related posts