Лазерная коррекция зрения 

Протипоказання до лазерної корекції зору

Вам буде цікаво дізнатися, що протипоказання до лазерної корекції можуть бути різними – від юного віку до прийому деяких видів ліків.

Важливо розуміти, що нехтування цими правилами може спричинити незворотні наслідки. Саме тому на передопераційному етапі мають бути враховані всі можливі ризики або проведено їх профілактику.

Ми наводимо основні причини, з яких пацієнту може бути відмовлено у проведенні операції. Деякі захворювання чи стани мають тимчасовий характер. Ці питання вирішуються лікарем на попередньому комплексному обстеженні перед Super LASIK.

Високі ступені порушень рефракції. Якщо пацієнт страждає на короткозорість вище – 10,0 – 12,0 діоптрій, далекозорість вище + 6,0 діоптрій або астигматизм більше 6,0 діоптрій, LASIK не зможе повністю виправити ваш зір. Кожен пацієнт унікальний, і питання відновлення зору у разі вирішується індивідуально.

Дуже високі ступеня порушень зору не можуть бути усунені за допомогою лазера та вимагають застосування інших методів лікування
Нестабільний зір. Молоді пацієнти віком до 18 років не підходять на операцію LASIK, оскільки їх зір може змінюватися через зростання очного яблука. Для ефективної корекції зору та стабільності результатів операції зір пацієнта не повинен погіршуватись протягом останніх 1-2 років.

Зростання очного яблука триває до 20-24 років, особливо при прогресуючій міопії.
Кератоконус та захворювання рогівки. Оскільки всі процедури лазерної корекції проводяться на рогівці, то особлива увага в передопераційному обстеженні приділяється її початковому стану. Протипоказання до LASIK – кератоконус, дистрофії рогівки, очний герпес та інші.

Кератоконус та захворювання рогівки є протипоказаннями до лазерної операції.
Сухе око. Синдром сухого ока обумовлений змінами у роботі слізних залоз, що порушує нормальний стан слізної плівки на поверхні рогівки. Рефракційні хірурги приділяють особливу увагу діагностиці цих змін, оскільки від цього залежить загоєння після операції.

Виражені прояви синдрому сухого ока є протипоказанням до операції, оскільки після неї ці явища посиляться.
Широкі зіниці. У сутінках зіниці у кожної людини розширюються, щоб якнайбільше світла надходило в око. Надмірно широкі зіниці у вечірній час доби позначаються як зір пацієнта після LASIK у вигляді гало-ефектів і ореолів навколо джерел світла.

У деяких людей ширина зіниць занадто велика
Очні захворювання. Глаукома, катаракта, запальні захворювання, дистрофії сітківки та багато інших хвороб очей можуть стати абсолютним протипоказанням до операції або носити тимчасові обмеження.

Різні кон’юнктивіти, блефарити та ячмені відкладуть операцію до одужання
Загальні захворювання організму. Артрити, колагенози, системний червоний вовчак, цукровий діабет та інші можуть викликати незворотні зміни в рогівці при загоєнні після операції. Прийом стероїдних препаратів та імуносупресорів можуть уповільнювати процес загоєння.

Related posts